دوست و دوست یابی
نوشته شده توسط:علی اکبر علیزاده در موضوع آزاد » دوستی و دوست یابی | ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۶ | ۰ دیدگاهداشتن دوست و برخوردار بودن از ارتباط عاطفی دوستانه، یک ضرورت انسانی است ...
مطالب بیشتر دوست یابی در ادامه مطلب
معیار و آداب دوستی و رفاقت در نگاه امامان
1 معیار دوستی بر اساس تقوا
قال علی علیه السلام: احبب الاخوان علی قدر التقوی. بحار / 78 /3 3برادران (دینیات) را به اندازه تقوای آنان دوست بدار.
2 اعلام دوستی
قال رسول الله صلّی اللّه علیه و آله: اذا احب احدکم صاحبه او اخاه فلیعلمه فانّه اصلح لذات البین.بحار / 74 / 182هرگاه یکی از شما برادر و همراه خود را دوست داشت و علاقهمند بود، باید او را از محبت و علاقه خودآگاه ساز چرا که این کار موجب بهبودی روابط میشود. قال رسول الله صلّی اللّه علیه و آله: اذا احببت رجلا فاخبره. بحار / 74 / 181هر گاه کسی را دوست داشتی، مطّلعش کن.
3 عدم شوخی و جدال با دوست
قال الصادق علیه السلام: اذااردت ان یصفولک ودّاخیک فلاتمازحنّه و لا تمارینّه. بحار/78/291هرگاه خواستی رفاقت و دوستی برادرت با تو پاکیزه (و دور از تیرهگی و کدورت) باشد، با او شوخی نکن و در صحبتهایت با وی بحث و جدل ننما. نکته:شوخی کردن و شاداب بودن و شاد کردن دیگران صفتی است بسیار خوب و پسندیده و منظور از پرهیز از شوخی کردن در اینجا منظور شوخیهایی است که به دور از ادب بوده و یا کارهایی است که موجب رنجش شخصی و یا تحقیر او میشود.
4 انتخاب دوست قدیمی
قال علی علیه السلام:اختر من کل شی ء جدیده و من الاخوان اقدمهم. غرر الحکم / 2461از هر چیزی، جدیدش را برگزین اما از دوستان، قدیمیاش را.
5 دوست حقیقی
قال علی علیه السلام: انّ اخاک حقّا من غفر زلّتک و سدّ خلّتک و قبل عذرک و ستر عورتک و نفی وجلک و حقّق املک. غرر الحکم / 3645دوست و برادر واقعی تو کسی است که: لغزش و اشتباهت را ببخشد، و عذرت را بپذیرد و عیوبت را بپوشاند.
6 سؤ ال از نام و نشان دوست
قال رسول الله صلّی اللّه علیه و آله: "اذا اخا احدکم رجلا فلیسئله عن اسمه واسم ابیه و قبیلته ومنزله فانّه من واجب الحق و صافی الاخأ".بحار/74/174هرگاه با کسی دوست شُدید باید از اسمش و نام پدرش و قبیلهاش و منزلش سوال کنی که این جزو واجبات دوستی بوده و پاکیزهترین دوستی است. نکته: آیا توجه کردید گاهی انسان در طول یک سفر یا در اتوبوس با کسی چند ساعت با هم است و با هم حرف میزنند اما تا آخر سفر حتی اسم همدیگر را نمیفهمند. این جز آداب اسلامی نیست بلکه مطابق این روایت بهتر است انسان وقتی با کسی آشنا میشود اولین چیزی که از او میپرسد اسمش باشد.
7 پرهیز از دوستان مادّی
قال الصادق علیه السلام: احذر ان توأخی من ارادک لطمع او خوف او میل او للاکل و الشرب و اطلب موأخاة الاتقیأ و ان افنیت عمرک فی طلبهم.بحار/ 74/ 272 از دوستی با کسانی که به طمع چیزی به سوی تو آمدهاند یا از روی ترس یا نیاز و یا به خاطر خورد و خوراک با تو دوستی میکنند برحذر باش و بپرهیز ، و دنبال دوستی با انسانهای باتقوا باش هرچند در پی یافتن این گونه افراد عمرت را صرف کنی.
8 تکریم دوست
قال الصادق علیه السلام: من اتاه اخوه المسلم فاکرمه فانما اکرم الله عزّوجلّ.بحار/74/298هرگاه کسی برادر مسلمانش را که پیش وی آمد، احترام و اکرام کند، خداوند را اکرام کرده.
9 حفظ دوستی و عدم غرور به ریاست
قال الصادق علیه السلام: اذا کان لک صدیق فولّی ولایة فاصبته علی العشر ممّا کان لک علیه قبل ولایته فلیس بصدیق سوء. بحار / 75 / 341هر وقت دوستی داشتی که به ریاستی رسید و آنگاه با یک دهم آن حقی که قبل از ریاستش بر عهدهی او داشتی، با تو برخورد کرد، بدان که دوست خوبی است!
10 بهترین دوست
الف قال رسول الله صلّی اللّه علیه و آله: "خیر اخوانکم من اهدی الیکم عیوبکم ". تنبیه الخواطر/2/ 123بهترین دوستان تو کسی که عیبهایت را بر تو هدیه کند. ب قال علی علیه السلام: خیر اخوانک من دلّک علی هدی و اکسبک تقی و صدک عن اتباع الهوی. غرر الحکم / 5029بهترین دوستان تو کسی است که تو را به سوی راه هدایت راهنمایی کند و باعث شود تقوا بدست آوری و تو را از هواپرستی و پیروی خواهشهای نفس باز دارد. ج قال علی علیه السلام: خیر الاخوان من لم تکن علی الدنیا مودّته. غرر الحکم / 5016بهترین دوست کسی است که دوستی و کمککاریش در راه دنیا نباشد.
11 آگاه نکردن دوست بر اسرار
قال الصادق علیه السلام: لا تطلع صدیقک من سرّک الا علی ما لو اطلعت علیه عدوک لم یضرک فانّ الصدیق قد یکون عدوا یوما ما. مشکاة الانوار /3 23هیچگاه دوستت را به رازهای خود آگاه نکن مگر رازی که اگر دشمنت بداند بواسطه آن ضرری به تو نرسد چرا که دوست، روزی دشمن خواهد شد.
12 ملاک انتخاب دوست
قال الصادق علیه السلام: من غضب علیک من اخوانک ثلاث مرات فلم یقل فیک شرّا فاتخده لنفسک صدیقا. امالی صدوق / 532هرگاه از آشنایان و برادرانت کسی بود که سه بار بر تو عصبانی شد اما دربارهات بدی نگفت او را به دوستی خود انتخاب کن
13 پرهیز از دوستی با نااهل
قال الجواد علیه السلام: ایّاک و مصاحبة الشریر فانّه کالسیف المسلول یحسن منظره و یقبح اثره. بحار / 74 / 198با انسانهای شرور دوستی و همنشینی نکن چرا که او مانند شمشیر آختهای است که قیافهاش زیباست اما اثرش زشت و ناپسند.
14 معیار شناخت دوست
قال لقمان علیه السلام: لا تعرف اخاک الاّ عند حاجتک الیه. بحار / 74 / 178دوستت را نمیشناسی مگر وقتی به او نیاز پیدا میکنی.
15 نشانه ی دوستی
قال الصادق علیه السلام: تستبین مودّة الرجل لاخیه فی اکله. سفینة البحار / 1 / 101دوستی و خیرخواهی شخص نسبت به برادر و رفیقش در خوردنش آشکار میشود
از نظر اسلام چه نوع دوستی، انسان را به سوی تکامل و رشد هدایت می کند؟
اگر خواسته باشیم به صورت کامل و دقیق با هم سخن بگوییم، باید به این نکات توجه داشته باشیم که داشتن دوست و برخوردار بودن از ارتباط عاطفی دوستانه، یک ضرورت انسانی است؛ یعنی، حتی اگر آدمی را موجودی اجتماعی نشناسیم؛ ولیکن داشتن دوست به مقتضای تدبیر عاقلانه و تأمین خواستههای فطری و غریزی، یک پدیده ضروری و انکارناپذیر زندگی انسانی است . حال بعد از ناگزیر بودن از دوستی، باید مشخص کرد که معیارهای انتخاب دوست چیست و بهترین همنشین کیست؟ در مرام ما مسلمانان هدف تمام اعمال و رفتارها به آخرت و خشنودی خداوند بر می گردد، و لذا هرگاه در پی انجام عملی بر می آییم اولین سؤال آن است که آیا این عمل، موجب خرسند شدن حضرت حق می شود یا نه ؟ آیا خداوند به انجام این عمل رضایت دارد یا نه؟ چرا که جملگی خود را بنده او می دانیم و بنده باید در پی تحصیل رضایت مولای خویش باشد.
سه شرط دوستی؛ دوستی قبل از هر شرطی دارای سه شرط اساسی است که بدون رعایت سن و گروه طبقاتی و سطح تحصیلات -که خود از جمله شرایط لازمه است- باید بی کم و کاست رعایت گردد. اگر این سه شرط زیر فراهم بود، آنگاه نوبت به بررسی دیگر شرایط میرسد. شخصی سزاوار دوستی است که: 1. دیدار او خدا را به یاد شما آورد؛ یعنی، زیارت وی سبب ذکر خدا باشد. 2. سخن گفتن او به دانش و معلومات شما بیافزاید و از هر کلام او شما ثمره ای علمی بردارید. 3. عمل و کردار او آخرت را به یاد شما آورد، به گونهای که به اعمال و رفتار شما نیز رنگ آخرتی بزند. اگر کسی را با سه شرط فوق یافتید و در هر سن و سالی که بود، دوست او باشید و وجود وی را مغتنم شمارید، و گرنه درصدد یافتن چنین دوستانی باشید. تا زمانی که شخصی را با چنین ویژگیهای نیافتید، هرگز دوستی برقرار نکنید. چه فضای دوستی فضای استفاده از کمالات معنوی است و دوستی باید زمینهساز دینداری، بندگی، رشد علمی و اخلاقی گردد و دوستی که موجب انحطاط اخلاقی و زمینهساز مفاسد دینی و دنیوی شود، دوستی نیست؛ بلکه دشمنی و عداوت است و از این دوستیها باید سخت اجتناب نمود. اما نسبت به شرایط سنی و طبقه اجتماعی و تحصیلی اگر دقت کنیم، این شرایط در واقع زمینهساز شرایط قبلی است؛ یعنی، دو انسانی که اختلاف سنی داشته باشند، نمیتوانند دوست خوبی برای یکدیگر باشند؛ چرا که این دوستی نمیتواند موجب افزایش دانش و معرفت و تقوا گردد و یا اگر از نظر سطح تحصیلات نزدیک یکدیگر و یا همتراز نباشند، نمیتوانند از حضور یکدیگر بهره علمی و شناختی ببرند و زمینه ارتباط روحی و رشد معنوی را برای هم فراهم آورند. پس شرایط دیگر در واقع، زمینهساز سه شرط اساسی نخست هستند و باید رعایت گردند.
پس به صورت عمومی باید شرایط سنی و طبقه اجتماعی و سطح شناختی و تحصیلی و... رعایت گردد تا موجب خسران علمی و شناختی و انحراف و ابتلا به صفات خلاف ادب و اخلاق نگردد، حتی زمینهساز افت و تنزل علمی و معنوی و اخلاقی نشود. امیدواریم با رعایت اصول بیان شده، دوستیهای الهی و مفید رقم خورده و زمینه رشد و ترقی فراهم گردد. برای مطالعه بیشتر ر.ک: - آئین دوستی در اسلام نوشته آقای بابازاده - دوستی و دوستان نوشته آقای سید هادی مدرسی , ترجمه آقای شیخی و آژیر - دوستی در قرآن و حدیث نوشته آقای محمدی ری شهری . -** ملاکهای دوست خوب ؛ از طرفی انتخاب دوستان و معاشرت با آنها؛ باید بر اساس موازین اسلامی باشد. در قرآن کریم و روایات اهل بیت(علیهم السلام) ملاکهایی برای دوست خوب بیان شده که به طور اختصار بعضی از آنها را بیان میکنیم. و شما میتوانید راجع به هر ملاک، مفصلاً مطالعه و فکر کنید: 1. کسی که به یاد خدا است و هدفش جز رسیدن به او نیست؛سوره کهف , آیه 28. 2. عاقل باشد؛ حضرت علی (علیه السلام) فرمود: «بیشترین درستی و خوبی ها در همراهی و دوستی با صاحبان عقل و درایت است».غررالحکم، حرف الف. مولوی داستان دوستی مردی با خرس را که مصداق بیخردان است، به زیبایی بیان کرده است. مثنوی معنوی , دفتر دوم , ابیات 1932 - 2124. 3. خیانت کار نباشد. 4. ستم کار نباشد. 5. سخن چین نباشد; امام صادق(علیه السلام) فرمود: «از سه گروه بر حذر باش! شخص خیانت کار، شخص ظالم، انسان سخن چین; زیرا کسی که به نفع تو به دیگران خیانت نماید، روزی خواهد آمد که به خودت نیز خیانت کند و شخصی که به جانبداری از تو، حق دیگران را پایمال نماید و به ظلم عادت کند، بالاخره به تو نیز ظلم خواهد نمود و انسان سخن چین، همان طور که سخن دیگران را پیش تو میآورد، سخن تو را نیز نزد اغیار خواهد برد». بحارالانوار، ج 75، ص 229. 6. آنچه برای خود می پسندد، برای تو نیز بپسندد و آنچه را که برای خویش نمی خواهد، برای تو نیز نخواهد. رسول اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: «در مصاحبت و رفاقت کسی که آنچه را برای خود میخواهد برای تو نخواهد، هیچ خیر و فایدهای وجود ندارد». بحارالانوار، ج 71، ص 198. آنچه نفس خویش را خواهی حرامت سعدیا گر نخواهی همچنان بیگانه را و خویش را
7. قاطع رحم نباشد; امام باقر(علیه السلام ) فرمود: «پدرم امام سجاد(علیه السلام) مرا نصیحت فرمود که: ای پسرم! از رفاقت با کسانی که قطع رحم می کنند، بپرهیز; زیرا من آنها را در قرآن شریف سه بار مورد لعن و نفرین پروردگار یافتم».تفسیر نورالثقلین، ج 1، ص 45. شخصی که با نزدیکان خود نتواند معاشرت و هم زیستی صحیح داشته باشد؛ در حالی که آنان با وی از یک خانواده و فرهنگ و گوشت و خون می باشند, چگونه می توان انتظار داشت که با غیرفامیل رفاقت صمیمانه داشته باشد. 8. عیبجو نباشد; امام علی (علیه السلام ) فرمود: «از رفاقت و نشست و برخاست با کسانی که عیبجو هستند و همیشه به دنبال نقاط ضعف دیگران می باشند، پرهیز کن; زیرا دوست چنین اشخاصی از ضرر آنان سالم نمی ماند و خود نیز طعمه عیبجوییهای آنان خواهد شد». غررالحکم، باب
الف. در روایات راههای متعددی برای امتحان دوستان بیان شده است؛ از جمله: 1. در حال بی نیازی و فقر، دوستی او عوض نشود; امام باقر(علیه السلام) فرمود: «بدترین دوست کسی است که تو را به هنگام بی نیازیت حفظ کند و به وقت تنگدستی رها سازد».میزان الحکمه، ج 1، ص 53. دوست مشمار آن که در نعمت زند لاف یاری و برادر خواندگی دوست آن باشد که گیرد دست دوست در پریشان حالی و درماندگی(سعدی) 2. به هنگام عصبانیت، بدگویی تو را نکند; امام صادق(علیه السلام) فرمود: «دوستی که سه بار از تو عصبانی شد، ولی بدگویی تو را ننمود و کلام ناسزا از دهانش خارج نشد، او را برای خود نگهدار».بحارالانوار، ج 78، ص 251. 3. به نماز اهمیت بدهد;
قرآن میفرماید: «ای اهل ایمان! با آن گروه از اهل کتاب و کافران که دین شما را به بازیچه گرفتند، دوستی مکنید. زمانی که شما ندای نماز بلند میکنید، آن را به مسخره و بازی میگیرند، زیرا آن قوم مردمی نادان و بیخردند».مائده، آیه 57. وامش مده آن که بی نماز است گرچه دهنش زفاقه باز است کو فرض خدا نمیگزارد از قرض تو نیز غم ندارد(سعدی) 4. در هنگام سختی و راحتی انسان اهل نیکی باشد; امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود: «در سختیها دوستان امتحان میگردند».غررالحکم , حرف فائ لفظ فی. جوانی پاکباز پاک رو بود که با پاکیزه رویی در گرو بود چنین خواندم که در دریای اعظم به گردابی درافتادند با هم چو ملاح آمدش تا دست گیرد مبادا کاندرین حالت بمیرد همی گفتی میان موج و تشویر مرا بگذار ودست یار من گیر(سعدی) 5. هنگام زوال توانایی انسان، دوستیاش از بین نرود; حضرت امیر(علیه السلام) فرمود: «هنگام از بین رفتن قدرت انسان، دوست از دشمن شناخته میگردد».(غرر الحکم، حرف عین، لفظ عند). 6. هنگام به قدرت رسیدن , از احسان به دوستان خودداری نکند. در پایان تذکر دو نکته مهم ضروری است: -*.
این شرایط نسبی هستند و از طرفی هم شاید نتوان کسی را پیدا کرد که دارای تمام این خصوصیات باشد. از این رو با در نظر گرفتن شرایط خود و اهمیتهای دیگر، باید به جست و جوی این خصوصیات در دوستان پرداخت و اگر دوستی داریم که فاقد بعضی از این خصلتها است، از قطع رابطه با وی خودداری کنیم و در اصلاح و خودسازی او، کمکش کنیم که این خود از وظایف دوستان نسبت به یکدیگر است. البته انجام دادن این وظیفه مشروط به عدم تأثیرپذیری انسان در حین کمک و اصلاح آن شخص می باشد.
-
توزیع لوازم التحریر
۰۹ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۴۷ -
جشن پایان سال کلاس ششمی ها
۰۲ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۱۳ -
ماه محرم
۱۰ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۵۳ -
مراسم سلام فرمانده
۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۴۷ -
جشن الفبای پایه های اول
۰۳ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۰۱ -
آموزش بهداشت دهان و دندان
۰۲ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۷:۵۲
- درخت موضوعات
- سال تحصیلی 1401-1400
- سال تحصیلی 1400-99
- سال تحصیلی 99-98
- فعالیتهای سال تحصیلی 98-97
- داستانها و حکایات شیرین
- تقویم پرورشی
- کانونهای فرهنگی تربیتی شهرستان
- آموزش کار با نرم افزارها
- حوزه پرورشی شهرستان
- سال تحصیلی97-96 شاهد نهم دی
- نرم افزارهای رایگان
-
فعالیتهای پرورشی دبستان شاهد نهم دی 95-94
- رتبه برتر جشنواره ریاضی خیام
- نمایش فیلمهای جشنواره رشد
- جشنواره راویان جوان انقلاب
- نتایج مسابقات قرآن و معارف اسلامی
- جشن نیکوکاری
- مسابقه کتابخوانی مرحله شهرستان
- جلسه شورای دانش آموزی اسفند ماه
- جشنواره سرود مدارس شهرستان
- مسابقات قرآن و معارف مرحله آموزشگاه
- برگزاری کلاس خوشنویسی
- مسابقات احکام مرحله شهرستان
- آزمون ریاضی خیام
- محفل انس با قرآن کلاس پنجم
- مسابقات شطرنج آموزشگاهها
- جشن انقلاب
- مسابقات دو میدانی مدارس ابتدایی شهرستان
- 12 بهمن و ورود حضرت امام ره
- جلسات آموزش خانواده
- مسابقات مینی والیبال
- روز هوای پاک
- مسابقات فرهنگیان شهرستان
- عملکرد مدارس شاهد تربت حیدریه
- بازدید از کانون پرورش فکری کودکان
- مراسم هفته سلامت
- جشن الفبای پایه اول و پایان دوره پایه ششم
- دانش آموزان برتر حوزه پرورشی
- تجلیل از دانش آموزان برتر حوزه پرورشی
- اردوی نیشابور
- همایش سفیران سلامت
- روز معلم
- اردوی دانش آموزان دوره دوم
- نتایج دست نوشته های طلایی
- اردوی دانش آموزان دوره اول
- نتایج مسابقه علمی بسیج
- تست قند خون همکاران
- دیدار با پدران آسمانی
- نتایج مسابقات فرهنگی هنری رشته های گروهی
- نتایج مسابقات فرهنگی هنری ( انفرادی )
- برگزاری کارگاه سلامت و تندرستی
- هفته مشاغل
- مرکز جامع شهیدپژوهی در تربت حیدریه راهاندازی شد
- نمایشگاه مواد بازیافتی
- جلسه پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- اختتامیه مسابقات فرهنگی هنری و معارف اسلامی سال گذشته
- توزیع لباس فرم
- برنامه های دهه اول محرم
- یوم الله 13 آبان
- حلقه صالحین
- انتخابات شورای دانش آموزی
- بر نامه های اجرایی هفته تربیت بدنی
- برنامه های هفته بهداشت روان
- مراسم روز هفتم محرم
- احلی من العسل
- جشن قرآن پایه اول و دوم
- تجلیل از دانش آموزان برتر شاهد و ایثارگر
- مسابقه کاراته آموزشگاهها
- رو نمایی از سرود اختصاصی دبستان
- جشن هفته ملی کودک
- جشنواره باد بادک ها
- نماز جماعت
- همیاران پلیس و هفته نیروی انتظامی
- جشن عاطفه ها
- نتایج استعدادهای درخشان
- پذیرفته شدگان نمونه دولتی
- مدیر نمونه مدارس شاهد استان
- آموزش اطفاء حریق
- مرحله آموزشگاهی مسابقات قرآن ، اذان و حفظ
- نماز جماعت و حلقه صالحین
- یادواره شهدای نهم دی شهرستان
- اهدای جوایز به دانش آموزان برتر حوزه پرورشی
- کارگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- غربالگری نا هنجاری استخوان
- کسب مقام اول مسابقات فوتسال شهرستان
- جلسه شورای پرورشی
- مسابقه احکام مرحله آموزشگاه
- محفل انس با قرآن
- شرکت در جنگ جوانه ها
- پایگاه تغذیه سالم و جشنواره غذا
- واحد مشاوره
- مانور سراسری زلزله
- تربیت بدنی
- آموزش ایمنی در مقابل زلزله
- جلسات شورای دانش آموزی
- دانش آموزان برتر مهر و آبان
- برنامه های هفته کتاب و کتاب خوانی
- مراسم افتتاح طرح وارنیش فلوراید در شهرستان
- پروژه مهر
- آرشیو برخی از فعالیتهای پرورشی سه ماهه اول سال تحصیلی 93-92
- موضوع آزاد
- آرشیو برخی از فعالیت های پرورشی سه ماهه دوم ,سوم 92-91
- درس و فعالیت های پرورشی
- متوسطه
- راهنمایی
- ابتدایی
- تشکل های دانش آموزی
-
سال تحصیلی 96-95 دبستان پسرانه شاهد نهم دی
- جشن نیکوکاری
- حلقه صالحین 1
- مسابقه احکام مرحله آموزشگاه
- مدرسه مروج سلامت
- مسابقات قرآن و معارف مرحله آموزشگاه
- آزمون سنجش
- حلقه صالحین پایه ششم
- بازدید از کارخانه قند
- طرح وارنیش فلوراید
- مانور زلزله
- جنگ جوانه ها
- نماز جماعت 2
- یادواره شهدای نهم دی
- حلقه صالحین همکاران خانم
- تست قند خون همکاران
- طرح اهدای کتاب
- زنگ معرفی یک کتاب خوب
- زنگ کتاب و کتاب خوانی
- جلسه پیشگیری پدیکلوز
- جلسه شورای دانش آموزی
- برگزاری مسابقات ورزشی
- بازدید از مزرعه مکانیزه
- افتتاحییه المپیاد درون مدرسه ای
- جلسه مربیان و معاونین پرورشی
- توزیع شیر مدارس
- پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- برگزاری مسابقات شنا دهه فجر
- غبار روبی گلزار شهدا
- بازدید از نمایشگاه کتاب
- مراسم تجلیل از مربیان و معاونین پرورشی
- رتبه های برتر مسابقات قرآنی
- مسابقات قرآن و معارف اسلامی شهرستان
- تجلیل از دانش اموزان شاهد و ایثارگر
- راهپیمایی 22 بهمن
- مسابقات رشته احکام شهرستان
- برنامه یاوران انقلاب
- آموزش عملی نماز پایه دوم
- بازدید از موزه مردم شناسی
- 12 بهمن و ورود حضرت امام (ره)
- نمایشگاه مواد بازیافتی
- آزمون پیشرفت تحصیلی شاهد
- برنامه تفریحی شنا
- بزرگداشت یاد و خاطره آتش نشانان شهید
- روز هوای پاک
- بازدید ریاست اموزش و پرورش نیشابور
- بسیج ملی تغذیه سالم
- قهرمانی تیم والیبال دبستان
- حلقه صالحین پایه ششم
- معاینه تا هنجاریهای اسکلتی
- جلسه بهداشت یاران
- اردوی پایه های چهارم پنجم
- همایش سفیران سلامت
- کسب مقام دوم رشته ترتیل شهرستان
- جلسات مشاوره تربیتی
- پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری
- قهرمانی مسابقات شنای مدارس
- مقام دوم مسابقات شطرنج
- جلسه هم اندیشی مراقبین بهداشت
- دیدار با پدران آسمانی
- نتایج مسابقات فرهنگی هنری
- تقدیر از برترین های آزمون علمی بسیج
- برنامه های هفته سلامت
- مراسم تجلیل از دانش آموزان برتر
- حفظ ملی قرآن
- رتبه اول استانی آزمون ریاضی خیام
- رتبه کشوری کاراته صدرا پیر احمدی
- دانش آموزان برتر حوزه پرورشی و پذیرفته شدگان مدارس نمونه و تیزهوشان
- جشن الفبای پایه اول و پایان سال پایه ششم
- جشن قرآن پایه سوم
- جشن نیمه شعبان
- اردوی نیشابور
- طرح وارنیش فلوراید
- اردوی دانش آموزان دوره اول
- جشنواره سرود مدارس
- جشن شکوفه ها
- بزرگداشت روز 13 آبان
- روز هشتم محرم
- صبحگاه مشترک واحد مقاومت
- کوهپیمایی دانش آموزان
- بازدید از هلال احمر
- برنامه های هفته تربیت بدنی
- بازدید از سازمان انتقال خون
- انتخابات شورای دانش آموزی
- برنامه صبحانه سالم
- جشن قرآن
- جشنواره بادبادکها
- نماز و قرآن
- کلاس قرآن
- حضور مسئولین در روز اول سال تحصیلی
- عزاداری محرم 2
- بازدید از آتش نشانی
- نماز جماعت
- روز سالمندان
- عزاداری محرم
- اولین جلسه شورای معلمان
- همیاران پلیس
- جشن عاطفه ها
- اختتامیه مسابقات قرآن و فرهنگی هنری
- بزرگداشت هفته دفاع مقدس
- جلسه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
- بدون موضوع
نرم افزار های مورد نیاز
دانلود Winrar
23 مهر 1398ورژن: 5.80 Beta 3دانلود Opera
23 مهر 1398ورژن: 64.0.3417.54دانلود KMPlayer
23 مهر 1398ورژن: 4.2.2.32دانلود فایرفاکس
23 مهر 1398ورژن: 70.0دانلود گوگل کروم
20 مهر 1398ورژن: 77.0.3865.120دانلود واتس اپ
20 مهر 1398ورژن: 2.19.298دانلود اینستاگرام
20 مهر 1398ورژن: 117.0.0.0.85دانلود فلش پلیر
15 مهر 1398ورژن: 32.00.270دانلود Skype
15 مهر 1398ورژن: 8.53.0.85دانلود TeamViewer
15 مهر 1398ورژن: 14.6.4835نرم افزار مدیریت پسورد
25 شهریور 1398ورژن: 2.43دانلود VLC
13 شهریور 1398ورژن: 3.0.8دانلود Avast! Internet Security
5 فروردین 1398ورژن: 19.3.2369 (Build 19.3.4241.404)دانلود فتوشاپ CC
4 اسفند 1397ورژن: 2019 20.0.3.24950دانلود Adobe Reader
21 شهریور 1397ورژن: XI 11.0.22دانلود تلگرام
18 شهریور 1397ورژن: 4.9.1دانلود Sygic سایجیک
3 بهمن 1396ورژن: 17.3.11دانلود رهیاب OsmAnd
3 بهمن 1396ورژن: 2.8.2دانلود نقشه آفلاین ایران + سخنگو فارسی
3 بهمن 1396ورژن: v7.1.17.50دانلود مسیریاب MapFactor
3 بهمن 1396ورژن: 3.0.125دانلود منیجر IDM
1 بهمن 1396ورژن: 6.30 Build 6دانلود Kaspersky
4 مرداد 1396ورژن: 17.0.0.611.0.184.0.DC.21.03دانلود آفیس 2016
11 تیر 1396ورژن: آپدیت may 2017دانلود فتوشاپ CS6
4 تیر 1395ورژن: 13.1.2دانلود آنتی ویروس Dr.Web
16 خرداد 1395ورژن: 11.0.3.5270دانلود ویندوز 7
29 بهمن 1393ورژن: SP1 Feb 2015دانلود Windows 8.1
6 مرداد 1393ورژن: 8.1دانلود Winamp
1 تیر 1393ورژن: 5.666دانلود AutoCAD
3 اردیبهشت 1393ورژن: 2015 J.51.0.0دانلود آفیس 2013
26 اسفند 1392ورژن: SP1 SE v15.0.4569
نظرات
ارسال نظر